February 28, 2024

How do you create a multigenerational home that caters to personal tastes while also achieving a cohesive design? When this Surat-based family in collaboration with Sachi Patel, founder and principal interior designer, The Design Mist, addressed this question, they found the answer in nature. “Our client’s vision was to incorporate natural materials and earthy textures in diverse formats, with a primary colour palette dominated by the soothing tones of olive green. This concept became the cornerstone of our design, guiding every aspect of this Surat home,” shares Patel.

Olive green, symbolising harmony and balance was chosen as the unifying thread that ties the entire design together. Carefully selected materials such as reclaimed wood, stone, and woven textiles were combined to create a space that blurs the boundaries between the indoors and outdoors. The outcome is a home that represents connection—with nature and within the family members.

This multigenerational Surat home was built for quality time with family

Noaidwin Sttudio

In order to realise this vision, the material palette translated into natural stone, textured paint, and earthy finishes, creating a tactile experience. Dark veneers introduced a touch of drama while accentuating the overall ambience. While a consistent design language runs through the entire space, individual preferences were honoured by incorporating tailor-made elements for each family member. The result is a beautiful, contemporary Surat home that strikes a balance between communal areas and private retreats.

Also read: Inside a stunning Bengaluru apartment with an eclectic design narrative

This multigenerational Surat home was built for quality time with family

Noaidwin Sttudio

This multigenerational Surat home was built for quality time with family

Noaidwin Sttudio

Living Room

The stark and elegant living room sets the tone for the apartment. One of the most eye-catching elements is a statement wall featuring fluted stone panels. The sophisticated space with its open plan is the perfect shared space as it fuses functionality with aesthetics. Pops of tangerine on the sofa brighten up the space that’s further accentuated by the ample natural light streaming in. The living room flows into the dining area that follows a similar earthy, colour scheme.

This multigenerational Surat home was built for quality time with family

Noaidwin Sttudio

This multigenerational Surat home was built for quality time with family

Noaidwin Sttudio

Master Bedroom

The focal point of the master bedroom is the wall behind the bed. The textured wall forms the backdrop for a massive natural stone panel. Further, a contrasting dark veneer adjacent to it adds visual balance. The bed complements the stone panel while the rich upholstery in darker hues adds a luxurious touch. Continuing the olive theme, a seating area in one corner features a curved olive sofa, an abstract rug and a coffee table.

link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *